De camping
Picture

Voordat we in FANS terecht kwamen waren we als kampeerders steeds op zoek naar ruimte. Die hebben we gevonden. Alleen kamperen wij nu in een oude boerderij, en u in een tent.

We beschikken over een "landgoed" van zo'n 22 hectare. Weilanden, rivieroevers, bossen en beken, valleitjes, uitzichten en heuvelruggen. Daar hebben we twee terreinen voor de camping ingericht.

Er is de Geheime Vallei, goed verscholen tussen de beboste heuvels (hier niet op de foto). Daar is veel plek voor 8 tenten!

Picture

En op de grote weide aan de oever van de rivier bevindt zich onze camping aire naturelle, met ten hoogste 25 ruim bemeten plaatsen. Het terrein is merendeels vlak grasland. Schaduw komt van de omringende eiken, waarvan er sommige al meer dan tweehonderd jaar staan, en van de door ons op het terrein geplante bomen.

De rivier is ter hoogte van de camping een echte zwemrivier. Het water stroomt langzaam voorbij, en is er zo'n 2 tot 3 meter diep. Er is een steigertje om het water in te springen. Als de rivier meewerkt hebben we daar ook een echt strandje, dat een paar jaar geleden bij hoog water ontstond en er tot nu tot nog steeds is. Maar anders is er zo'n 500 meter stroomopwaarts een poedelplekje in de rivier, waar het water enkelhoog staat, met een strandje, geschikt voor de allerkleinste kinderen.

De camping is open van 1 mei tot 30 september

De beste aankomsttijd op de camping is na 12.30 uur, en houdt u voor uw uiterlijke vertrektijd ook dat uur in gedachten. Aankomen vóór of vertrekken ná 12.30 uur kan sòms, maar graag in overleg, in verband met de gasten die voor u of na u op de betreffende plek staan/komen (als u al om 08.00 uur op de stoep zou staan zijn wij nog aan het ontbijten en slapen de meeste mensen op de camping nog, en zult u moeten wachten tot uw plek beschikbaar is). Wij houden bovendien pauze van 12.30 uur 15.00 uur, we stellen het erg op prijs als u met uw aankomst en vertrek daarmee rekening houdt.

U kunt alléén met een tent of een klapkar bij ons terecht, het terrein leent zich niet voor caravans of campers. Maar met uw tent heeft u de ruimte.

In voor- en naseizoen kunt u uw hond meenemen, in juli en augustus niet.

 • Op onze camping vindt u:
 • rust en ruimte
 • royaal sanitair met warme douches
 • koelkast en wasmachine
 • stroompunt  voor opladen van kleine apparaten
 • gratis WiFi bij de kleine schuur
 • zwemmen in de rivier, grote speelweide met picknicktafels en schaduwplek
 • veel oever en bos op eigen terrein
 • winkeldorp op 6 km afstand
 • grande randonnée 62b voor de deur
 • in juli en augustus veel franse zomerfeesten in de dorpjes en stadjes in de omgeving, vaak met lekker eten en dansen
 • in juli en augustus zodra en zolang er voldoende mensen op de camping zijn:
 • elke ochtend vers stokbrood en croissants van de bakker uit het dorp
 • elke ochtend espresso en cappuccino op het terrasje bij de kleine schuur, of in meeneembekers
 • twee keer in de week warme maaltijden, twee keer in de week frietjes

 De kampeertarieven voor het seizoen 2017 zijn als volgt:

* een kampeerplaats, per nacht

* een extra tentje, per nacht

* personen van 9 jaar en ouder, per nacht

* personen tot en met 8 jaar, per nacht

* stroomaansluiting, per dag

6,00

3,00

6,50

3,25

2,50

NB. In het sanitair van de grote camping zijn 5 stroomaansluitingen beschikbaar, waar ook plek is ingeruimd om koelboxen te plaatsen. Op de velden van de grote camping is er verder nog een flink aantal aansluitingen van 2 ampère mogelijk (genoeg voor een koelbox en licht). Soms is daarvoor een lang eind kabel nodig (tot 60 meter). Wij hebben zolang de voorraad strekt een beperkt aantal haspels te leen. In de Geheime Vallei is geen stroom.

NB. Warme douches zijn inbegrepen

In mei, juni en september geven we korting: wie 4 dagen heeft gekampeerd, kampeert de 5de dag gratis.

Taxe de séjour voor personen van 18 jaar en ouder 0,20  per persoon per nacht.

[Camping Fans] [Wat is Fans ?] [De camping] [Vorstelijk kamperen] [Appartement] [Hoe kom je er] [Info] [Plattegrond] [Video] [Nieuws] [Foto's]